OM MIKAEL LINDNORD

Den tidigare multisportaren Mikael har många strängar på sin lyra, men idag titulerar han sig som elitidrottare, författare, producent, entreprenör och inspiratör och föreläser om hur man får en vinnande attityd och hur man når sina mål.

mikael lindnord familj

Mikael "multimike" lindnord

Dagarna som multisportare är över och idag lever Mikael i Örnsköldsvik med hustrun Helena, barnen Thor och Philippa. Gatuhunden Arthur som han lärde känna under VM-tävlingen i Ecuador var tillsammans med Mikael och familjen tills hans bortgång 8 dec 2020.

Under sina 20 år som aktiv hann Mikael delta i 10 VM som tävlande och han har även varit arrangör för ett VM. Han debuterade inom multisport 1997 i Åre Extreme Challenge. 

För den oinvigde kan man förklara multisport som en upplevelseinriktad konditionsidrott. En multisporttävling är uppbyggd av flera delmoment vilka kan variera. De vanligaste förekommande är mountainbike, orientering, paddling, inlines samt olika typer av rep/klättermoment. 

mikael idag 

Mikael kan titulera sig som elitidrottare, författare, producent, entreprenör och inspiratör och föreläser idag om hur man får en vinnande attityd och hur man når sina mål. Under föreläsningarna får man ta del av hur man ska tänka och prestera för att nå sina mål inom företagande, men också idrottsligt. Få ovärderliga insikter och tips i ämnena målbild, motivation, ledarskap, sponsortänk och rätt inställning. I hans föreläsningar kan du även få ta del av den gripande historien om Mikaels första möte med gatuhunden Arthur, vad som hände och vad som har hänt sedan dess.

mikael lindnord cykel

så ska du tänka

För Mikael gäller samma mindset oavsett om du är elitidrottare eller entreprenör, och tack vare hans bakgrund inom båda branscherna, ger han dig verktygen till hur du ska nå dina mål – långsiktigt som kortsiktigt, idrottare som företagsledare.

Mikael och arthur

Efter 4,5 dygns stenhårt tävlande, under en matpaus i en by i Anderna under ett VM, dyker en smutsig och tunn jycke plötsligt upp. Mikael blir först rädd för den loppbitna hunden, men tycker fort synd om honom och  ger honom en köttbulle. Hunden beslutar sig för att slå följe med det svenska multisportlaget resten av tävlingen. Efter tävlingen var avslutad och Arthur följt laget över mållinjen bestämde sig Mikael för att ta med sig Arthur hem till Sverige. Något som inte visade sig bli helt enkelt. Det visade sig krävas hårt arbete och helt andra prövningar än dem Mikael och hans team stött på under tävlingen. Till slut blev allt pappersarbete klart och Arthurs kunde följa med Mikael hem till Sverige där han levde tillsammans med familjen i Örnsköldsvik tills hans bortgång 8 december 2020.

solskenshistorian blir hollywoodfilm

Arthur har synts i världsomspännande media, det har skrivits spaltmil om solskenshistorian. Det har även spelats in två dokumentärfilmer som båda blivit Emmy nominerade. Det har skrivits två bestsellers böcker; Arthur – gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem samt Arthur och hans vänner, om mötet mellan gatuhunden Arthur och multisportaren Mikael. 

Mikael är exekutiv producent till Hollywoodfilmen – Arthur the King som är baserad på den verkliga händelsen. Mark Wahlberg kommer att spela Mikael Lindnord.

boka föredrag

Med Mikael Lindnord